Den stora risottoresan (inbunden)
Den stora risottoresan (inbunden)
Utsedd till en av världens tre bästa kokböcker i kategorin italiensk mat, i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Awards 2020.Du har ramlat över en bok om risotto och börjar läsa om den. Det kan betyda två saker. Att du kan laga risotto, eller inte. Om du tillhör den första skaran gör du det säkert på ditt sätt. Och det är okej, alla gör på sitt sätt. Inte ens italienarna kan komma överens om hur man ska göra. I den här boken lagar vi risotto den enkla vägen och det är Patrick Risotto Botlero och Luciano Parolari som är läromästarna. Patrick är risottogalningen från New York som sa upp sig på Wall Street, döpte om sig till Risotto och reste till Italien för att lära sig allt om sin nya kärleksrätt. Han ville lära av den bäste, så han knackade på kungens dörr och Luciano öppnade. Luciano kallas just så, för kungen av risotto, och han är en av Italiens stora kultkockar. Nu är de mästare och lärling och guiderna på den stora risottoresan.Boken heter Den stora risottoresan för att den inte bara är en bunt fina recept från våra två risottohjältar, utan också berättelsen om Patricks upptäcktsresa i norra Italiens delikatesslandskap. Bläddrar du åker du med och får resa i tiden i den italienska mathistorien, från när det franska köket dominerade de italienska menyerna till dagens primi- och secondi-romantik, du får kyssa risfälten och kryssa mellan böndernas gårdar och världskockarnas kök.Smålandsposten:”Det lär komma ut en kokbok om dagen i Sverige. De flesta är snabbt glömda, men det finns förstås alltid några som sticker ut i kraft av ambition och tyngd. Den stora risottoresan hör definitivt till dessa. Den är ett fantastiskt praktverk, fullmatat med både recept och mathistoria. Här finns en hängivenhet och grundlighet som imponerar och inspirerar. För alla oss risottonördar finns numera en handbok som heter duga. Det här är en italiensk matresa utöver det vanliga.”Nyhetsmorgon, tv4:"Patrick Risotto Botlero är mannen som lämnade livet som finansman på Wall Street - för att lära sig ALLT om risotto! Här visar han hemligheterna bakom den perfekta risotton."BTJ:”En ambitiös och passionerat skriven blandning av reseskildring och kokbok. Passar såväl hemmakocken med en förkärlek för olika italienska rätter i allmänhet och risotto i synnerhet, som matälskaren som söker tips och inspiration till en italiensk matresa.” Format Inbunden Omfång 180 sidor Språk Svenska Förlag Wild Carnation Publishing AB Utgivningsdatum 2018-11-26 Medverkande Patrick Risotto Botlero Medverkande Luciano Parolari Medverkande Petter Axelsson Medverkande Rob Vanstone Medverkande Jörgen Einéus ISBN 9789198474503
Detaljer
Pris | 435kr |
Storlek | - |
Kategori | bocker |
Hur funkar Plick?
Hur köper jag på Plick?
Köp din nya outfit på Plick. Tänk på de där skorna eller den där klänningen du alltid drömt om men inte riktigt haft råd med. Börja med att skapa en profil. En sökning bort kanske du hittar drömplagget till en tiondel av priset. Vågar du chansa på att inte skapa ett konto?
1. Sök
Öppna dörren till 100- tusentals second handplagg
2. Snacka
Kom överrens med säljaren och plagget kan bli ditt på några sekunder!
3. Köp!
Hur säljer jag på Plick?
Sälj dina bortglömda favoriter i appen. Har du tänkt på alla gamla favoritplagg som hamnar längre och längre in i garderoben? Med Plick får du en chans att ge dem nytt liv och dessutom tjänar du en slant på det. Din garderob kan vara en guldgruva för någon annan!
1. Fota
Fota plagget på dig själv eller häng det på en galge.
2. Tagga
Beskriv ditt plagg och gör det tillgängligt för andra fashionistas
3. Sälj!