Kategorier Varumärken

Berlin för foodisar (häftad)

När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning. Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosteriermed en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök. I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst. Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.    Format Häftad   Omfång 173 sidor   Språk Svenska   Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur   Utgivningsdatum 2019-03-18   Medverkande Miriam Preis   Medverkande Stefan Fält   ISBN 9789127160378  . Böcker.
När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning. Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosteriermed en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök. I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst. Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.    Format Häftad   Omfång 173 sidor   Språk Svenska   Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur   Utgivningsdatum 2019-03-18   Medverkande Miriam Preis   Medverkande Stefan Fält   ISBN 9789127160378  . Böcker.

Berlin för foodisar (häftad)

När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning. Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosteriermed en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök. I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst. Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det. Format Häftad Omfång 173 sidor Språk Svenska Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur Utgivningsdatum 2019-03-18 Medverkande Miriam Preis Medverkande Stefan Fält ISBN 9789127160378

Detaljer

Pris 239kr
Storlek -
Kategori bocker

Ladda ner appen

Köp, sälj & upptäck med PLICK

Hur funkar Plick?

Hur köper jag på Plick?

Köp din nya outfit på Plick. Tänk på de där skorna eller den där klänningen du alltid drömt om men inte riktigt haft råd med. Börja med att skapa en profil. En sökning bort kanske du hittar drömplagget till en tiondel av priset. Vågar du chansa på att inte skapa ett konto?

1. Sök

Öppna dörren till 100- tusentals second handplagg

2. Snacka

Kom överrens med säljaren och plagget kan bli ditt på några sekunder!

3. Köp!

Hur säljer jag på Plick?

Sälj dina bortglömda favoriter i appen. Har du tänkt på alla gamla favoritplagg som hamnar längre och längre in i garderoben? Med Plick får du en chans att ge dem nytt liv och dessutom tjänar du en slant på det. Din garderob kan vara en guldgruva för någon annan!

1. Fota

Fota plagget på dig själv eller häng det på en galge.

2. Tagga

Beskriv ditt plagg och gör det tillgängligt för andra fashionistas

3. Sälj!

Hämta appen!

Hej!

I plick-appen har du fri tillgång till alla funktioner och kan gratis lägga upp saker till försäljning. ladda hem appen gratis för att köpa, sälja, följa och likea. plick finns på App Store och Google Play!

Gå till App Store Gå till Google Play Android app on Google Play