Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan (inbunden)
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan (inbunden)
"Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan." Vegourmet Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus. Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna. De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk. Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid. Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm. "Grönsaker på nytt sätt."Nya Kristinehamns Posten "Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."Plaza Interiör Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan. Format Inbunden Omfång 185 sidor Språk Svenska Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur Utgivningsdatum 2017-03-27 Medverkande Ingela Persson Medverkande Erik Olsson Medverkande Katy Kimbell Medverkande Katy Kimbell ISBN 9789127151048
Detaljer
Pris | 269kr |
Storlek | - |
Kategori | bocker |
Hur funkar Plick?
Hur köper jag på Plick?
Köp din nya outfit på Plick. Tänk på de där skorna eller den där klänningen du alltid drömt om men inte riktigt haft råd med. Börja med att skapa en profil. En sökning bort kanske du hittar drömplagget till en tiondel av priset. Vågar du chansa på att inte skapa ett konto?
1. Sök
Öppna dörren till 100- tusentals second handplagg
2. Snacka
Kom överrens med säljaren och plagget kan bli ditt på några sekunder!
3. Köp!
Hur säljer jag på Plick?
Sälj dina bortglömda favoriter i appen. Har du tänkt på alla gamla favoritplagg som hamnar längre och längre in i garderoben? Med Plick får du en chans att ge dem nytt liv och dessutom tjänar du en slant på det. Din garderob kan vara en guldgruva för någon annan!
1. Fota
Fota plagget på dig själv eller häng det på en galge.
2. Tagga
Beskriv ditt plagg och gör det tillgängligt för andra fashionistas
3. Sälj!