Kategorier Varumärken

Granskott, vårbrodd och tjärdoft : om kärleken till det vilda nordiska köket (inbunden)

Ett enda långt kärleksbrev om smaker fångade i skog och mark, den vilda gastronomins rike. Syrliga, beska eller med en stillnad doft av kumarin - från de 250 ätliga vilda växterna och svamparna. Följ med, prova att skaffa, tillaga, a ta dem. Bli del av en högaktuell matlagningskonst. Viktigare än på länge i en föränderlig värld, där klimat- och miljöförändringar påminner oss om existensens gränser på en rund, liten jord mitt i den oändliga rymden. Såhär gör vi. På den jordens plätt vi sköter om.Lena Engelmark Embertsén, matinnovatör och kemiingenjör. Hennes smaknyfikenhet skapar produkter, baserade pa ra varor från egen skog, som bland annat serverats på Nobelmiddagar och världsutställningen i Dubai.Ola Engelmark, skogsekolog, mångbrukare och prisbelönt författare. Han har bred forskningserfarenhet som han tillämpar för högre förädling, biologisk mångfald och klimatnytta i skog. Tidningen Fokus utsåg honom 2019 till Årets miljo svensk.Fredrik Johnsson, en krögare och kock som brinner för råvaran. Startade och drev Restaurang Volt i Stockholm, fick vild Michelinstjärna, 2010 till 2019. Han är också ordförande i Exceptionell Råvara. ___
Ett enda långt kärleksbrev om smaker fångade i skog och mark, den vilda gastronomins rike. Syrliga, beska eller med en stillnad doft av kumarin - från de 250 ätliga vilda växterna och svamparna. Följ med, prova att skaffa, tillaga, a ta dem. Bli del av en högaktuell matlagningskonst. Viktigare än på länge i en föränderlig värld, där klimat- och miljöförändringar påminner oss om existensens gränser på en rund, liten jord mitt i den oändliga rymden. Såhär gör vi. På den jordens plätt vi sköter om.Lena Engelmark Embertsén, matinnovatör och kemiingenjör. Hennes smaknyfikenhet skapar produkter, baserade pa ra varor från egen skog, som bland annat serverats på Nobelmiddagar och världsutställningen i Dubai.Ola Engelmark, skogsekolog, mångbrukare och prisbelönt författare. Han har bred forskningserfarenhet som han tillämpar för högre förädling, biologisk mångfald och klimatnytta i skog. Tidningen Fokus utsåg honom 2019 till Årets miljo svensk.Fredrik Johnsson, en krögare och kock som brinner för råvaran. Startade och drev Restaurang Volt i Stockholm, fick vild Michelinstjärna, 2010 till 2019. Han är också ordförande i Exceptionell Råvara. ___

Granskott, vårbrodd och tjärdoft : om kärleken till det vilda nordiska köket (inbunden)

Ett enda långt kärleksbrev om smaker fångade i skog och mark, den vilda gastronomins rike. Syrliga, beska eller med en stillnad doft av kumarin - från de 250 ätliga vilda växterna och svamparna. Följ med, prova att skaffa, tillaga, a ta dem. Bli del av en högaktuell matlagningskonst. Viktigare än på länge i en föränderlig värld, där klimat- och miljöförändringar påminner oss om existensens gränser på en rund, liten jord mitt i den oändliga rymden. Såhär gör vi. På den jordens plätt vi sköter om.Lena Engelmark Embertsén, matinnovatör och kemiingenjör. Hennes smaknyfikenhet skapar produkter, baserade pa ra varor från egen skog, som bland annat serverats på Nobelmiddagar och världsutställningen i Dubai.Ola Engelmark, skogsekolog, mångbrukare och prisbelönt författare. Han har bred forskningserfarenhet som han tillämpar för högre förädling, biologisk mångfald och klimatnytta i skog. Tidningen Fokus utsåg honom 2019 till Årets miljo svensk.Fredrik Johnsson, en krögare och kock som brinner för råvaran. Startade och drev Restaurang Volt i Stockholm, fick vild Michelinstjärna, 2010 till 2019. Han är också ordförande i Exceptionell Råvara. ___"Boken ger tips om att tillaga mat under respektive annan: vad sägs om grillad spetskål med juice av syrad kål, grankottolja och lagrad ost? Det finns fakta, förslag, tabeller, samt vackra teckningar av örter, blommor och bär." Per Björgell, BTJ. Helhetsbetyg: 4.  Format Inbunden Omfång 167 sidor Språk Svenska Förlag Carlsson Utgivningsdatum 2022-09-07 Medverkande Ola Engelmark Medverkande Fredrik Johnsson ISBN 9789189065406

Detaljer

Pris 315kr
Storlek -
Kategori bocker

Ladda ner appen

Köp, sälj & upptäck med PLICK

Hur funkar Plick?

Hur köper jag på Plick?

Köp din nya outfit på Plick. Tänk på de där skorna eller den där klänningen du alltid drömt om men inte riktigt haft råd med. Börja med att skapa en profil. En sökning bort kanske du hittar drömplagget till en tiondel av priset. Vågar du chansa på att inte skapa ett konto?

1. Sök

Öppna dörren till 100- tusentals second handplagg

2. Snacka

Kom överrens med säljaren och plagget kan bli ditt på några sekunder!

3. Köp!

Hur säljer jag på Plick?

Sälj dina bortglömda favoriter i appen. Har du tänkt på alla gamla favoritplagg som hamnar längre och längre in i garderoben? Med Plick får du en chans att ge dem nytt liv och dessutom tjänar du en slant på det. Din garderob kan vara en guldgruva för någon annan!

1. Fota

Fota plagget på dig själv eller häng det på en galge.

2. Tagga

Beskriv ditt plagg och gör det tillgängligt för andra fashionistas

3. Sälj!

Hämta appen!

Hej!

I plick-appen har du fri tillgång till alla funktioner och kan gratis lägga upp saker till försäljning. ladda hem appen gratis för att köpa, sälja, följa och likea. plick finns på App Store och Google Play!

Gå till App Store Gå till Google Play Android app on Google Play