Kategorier Märken Produkter Om oss Vanliga frågor Presentkort
Logga in
Logga in
Kategorier Märken Produkter Om oss Vanliga frågor Presentkort
Tyvärr hittar vi inte varan du letar efter men ta en titt på dessa liknande...
Visa alla
plick x bookhero
Sagan om saffran (inbunden) - Kryddan som fascinerat under årtusenden.Saffran är världens dyraste krydda och har åtråtts av människan under årtusenden, som smaksättare, afrodisiakum, färgämne och bot mot allt från magbesvär till pesten. I Sverige har vi länge nöjt oss med att frossa i saffran i juletid, men nu ökar intresset. Idag går det dessutom att skåda den vackra lila krokusblomman Crocus sativus på våra breddgrader, och inte bara i klassiska odlingsländer som Iran och Indien. Få kryddor är så förknippade med mystik som saffran. Sagan om saffran är en personlig upptäcktsfärd där Gunnel Carlson reser i tid och rum för att fånga det röda guldets innersta väsen. Från den slumpmässiga starten i Grekland och vidare ut i världen till pionjärodlare i Sverige, Italien och England. Allt kryddat med myter, magiska egenskaper, botanik och recept för både mat och bak. Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare med ett otal artiklar och flera böcker på meritlistan. Gunnel är också en populär föreläsare och ett välbekant ansikte från tv genom program som Gröna rum, Gunnels gröna och Gokväll. Röster om boken: »Kan det vara en av årets vackraste böcker? Det känns nästan som ett fint inslaget paket, och jag lovar, du blir inte besviken på innehållet. Gunnel Carlson har djupdykt i vår dyraste kryddas historia.« Blekinge Läns Tidning»Saffran har i alla tider trollbundit människan, och det är fortfarande den överlägset dyraste kryddan i världen. Detta gör naturligtvis sitt till att det finns en skattkista av historia att ösa ur, och det gör Gunnel Carlsson på sitt både folkbildande och personliga vis. Helhetsbetyg: Mycket bra.« Bibliotekstjänst     Format Inbunden   Omfång 151 sidor   Språk Svenska   Förlag Bokförlaget Polaris   Utgivningsdatum 2022-10-10   ISBN 9789177958512
-
Sagan om saffran (inbunden)
269 SEK
plick x bookhero
Kocken och kungen (inbunden) - Det var en gång en väldigt hungrig kung som bestämde sig för att skaffa en kock. Men av alla kockar i hela kungariket var det ingen som lagade tillräckligt god mat. Men så får kungen syn på kocken Lättskrämde Bob. Kanske kan Bob laga kungens favoriträtt? Problemet är bara att Bob är rädd för precis allting så hur ska han kunna laga mat? Kungen och Bob ger sig ut på en äventyrlig matlagningsresa där kungen hjälper Bob att övervinna sina rädslor. Kocken och kungen är en fyndig och underhållande berättelse skapad av den prisbelönta barnboksduon Julia Donaldson och David Roberts. Med detaljrika och roliga illustrationer och en humoristisk text skriven på rim, kommer denna bok garanterat roa både små och stora. En hysteriskt rolig ombytta-roller-komedi The Observer En bok som gör att man tänker till och som ställer fler frågor än den besvarar, vilket är ganska uppfriskande bland dagens ofta alltför förenklade barnböcker [ ] Mycket att diskutera vid middagsbordet. The Times Children s Book of the Week En underbar saga på rim om självförtroende och att klara sig själv, med humoristiska och fartfyllda illustrationer. Daily Mail    Format Inbunden   Omfång 28 sidor   Språk Svenska   Förlag Lind & Co   Utgivningsdatum 2019-08-02   Medverkande Sara Jonasson   Medverkande Sara Jonasson   Medverkande David Roberts   ISBN 9789177798255
-
Kocken och kungen (inbunden)
123 SEK
plick x bookhero
Jobba som kock (häftad) - Jobba som kock I Jobba som kock får vi följa Hiba som utbildar sig till kock och får arbete i ett skolkök. I häftet är det fokus på ord och begrepp som används i det dagliga arbetet, och eleverna får öva på att använda orden i sitt sammanhang. Alla avsnitt består av korta berättelser och innehåller text och övningar som läsförståelse, diskussionsuppgifter och ordövningar.  Jobba som undersköterska I Jobba som undersköterska följer vi Daniel och hans vardag som undersköterska på ett äldreboende. Häftet följer exakt samma struktur som de övriga böckerna med övningar och berättelser.  Jobba som barnskötare I Jobba som barnskötare får vi lära känna Omak som berättar sin historia om hur hon utbildade sig till barnskötare. Från drömmar om egen familj och barn och studier på introduktionsprogrammet på gymnasiet till ett vikariat, och sedan, en fastanställning på en förskola. Även här, förutom de berättande texterna, finns en mängd ordövningar och en hörförståelse.  Extramaterial Till häftena hör också kostnadsfria webbövningar med ytterligare ordträning, hörförståelse och repetition. Här finns även facit till häftena.      Format Häftad   Omfång 32 sidor   Språk Svenska   Förlag Natur & Kultur Läromedel och Akademi   Utgivningsdatum 2021-08-10   ISBN 9789127460270
-
Jobba som kock (häftad)
159 SEK
Marjona
Bok för unga kockar  - Det är en bok för unga kockar det står allt möjligt. Recept på frukost, lunch, mellanmål och middag. Den här boken lärde mig att laga massa goda saker.
Tina Nordström Ingen
Bok för unga kockar
25 SEK
plick x bookhero
La cheffe, roman om en kock (inbunden) -  Marie NDiaye blir en alltmer oundgänglig författare för var roman hon skriver. SVT Kulturnyheterna Marie NDiaye är mästerlig på precis den sortens stämning, den som på ytan verkar förhållandevis alldaglig och odramatisk, men där hon låter ana att det finns hemligheter som kan vända upp och ner på allt man har hållit för sant Tidningen Vi  Marie NDiaye, en av Frankrikes främsta författare och ständigt nobelpristippad, har skrivit en roman som en hyllning till gastronomin som och det konstnärliga skapandet. La cheffe, som hon boken igenom kallas, kommer från enkla förhållanden i sydvästra Frankrike och skickas som fjortonåring iväg till en förmögen familj för att där arbeta som hemhjälp. När kocken i familjen åker på semester så får hon ta över köket och upptäcker då den kulinariska konsten och en helt ny värld. Sexton år gammal blir hon gravid, vem pappan är förblir oklart. Hon föder en dotter som delvis får växa upp hos hennes föräldrar, alltmedan hon satsar allt på sitt yrkesliv, utvecklar nya rätter, öppnar restauranger, får sin första Michelinstjärna och senare också får bevittna hur det rasar ihop. Vi får följa hennes liv, hennes såriga relation till sin dotter och hennes livslånga passion för gastronomin. Berättaren i boken är en anställd på en av hennes restauranger, han är bara hälften så gammal som hon, han beundrar och älskar henne på avstånd, och det är genom hans berättelse som vi får lära känna denna outgrundliga, mångbottnade person.    Hon är säregen och suggestiv som ingen annan Svenska Dagbladet Marie NDiaye är en av Europas mest läsvärda författare Expressen     Format Inbunden   Omfång 326 sidor   Språk Svenska   Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur   Utgivningsdatum 2018-10-13   Medverkande Maria Björkman   Medverkande Sara R. Acedo   ISBN 9789127152465
-
La cheffe, roman om en kock (inbunden)
229 SEK
plick x bookhero
Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden) - Korta historier om mat och dryckVinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings korta historier kondenserar ett långt och framgångsrikt yrkesliv. Björn Halling benämns av de som vet "kockarnas kock", en kokkonstens legend under decennier. I denna välformulerade och aptitretande volym "får vi unika inblickar i gastronomins finrum, från kök där det mesta av det bästa lagades. Det är en värld som varit dold för de flesta. Inte det färdiga resultatet, det finns belagt i menyer och foton. Men hur blev de fantastiska maträtterna egentligen till?" Så formulerar sig matforskaren Håkan Jönsson i företalet.Halling berättar själv med glimten i ögat om storartade och enkla men välsmakande rätter, oftast med funderingar kring recepten. Här kan läsaren uppleva hur hungern kommer smygande när man läser om slottsstekens hemligheter; om gammelgäddan eller den elegant pressade ankan; om den resolut styckade och tillagade björnen liksom om svalbosoppan; om drömprovningen av vin och om den perfekt tillredda kolbullen med stekt fläsk; om den godaste biffen från den åldrande svenska kossan. Här finns likaså tankar om kryddor, citroner och svampar, allt kombinerat med ett rikt bildmaterial.Björn Halling är i dag bosatt på Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna.    Format Inbunden   Omfång 159 sidor   Språk Svenska   Förlag Carlsson   Utgivningsdatum 2020-12-02   ISBN 9789189063303
-
Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden)
305 SEK
plick x bookhero
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik (pocket) - Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?    Format Pocket   Omfång 279 sidor   Språk Svenska   Förlag Ordfront Förlag   Utgivningsdatum 2008-10-13   ISBN 9789170373893
-
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik (pocket)
59 SEK
plick x bookhero
Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel (inbunden) - ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”Härligt hemma/Aftonbladet ”En storligen imponerande bok.”BTJ När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in. Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.   ”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."Allt om mat ”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”Svensk Jakt    Format Inbunden   Omfång 197 sidor   Språk Svenska   Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur   Utgivningsdatum 2021-09-03   Medverkande Hubbe Lemon   Medverkande Jonas Cramby   ISBN 9789127174474
-
Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel (inbunden)
239 SEK
Om oss

Plick är sedan 2013 en av Sveriges största nischmarknadsplatser för kläder, skor och accessoarer. Köp, sälj & upptäck second-hand - bra för både miljön och din plånbok.

Hantera cookies
Cookie policy
Kontakt
Plick AB
Kungsgatan 28
753 21 Uppsala
support@plick.se
Karriär Jobb via plick
Press press@plick.se
iOS app on App Store Android app on Google Play